Community
Centre

På vores 13 Community Centre hjælper vi børn med at blive klar til at gå i skole, vi støtter deres familier, og vi underviser familier, der bor i slumområder, i deres individuelle rettigheder

Selvom der er skolepligt, og det er gratis at gå i skole i Indien, er der alt for mange børn, der aldrig bliver indskrevet i skole, og 29% af de børn, der starter i skole, forlader skolen inden de når 8. klasse. Når et barn ikke får en uddannelse, fastholdes det i fattigdommens greb, og risikoen for at ende på gaden øges.

I Indien lever ca. 11 millioner børn på gaden. Nogle af dem tilslutter sig en bande for at kunne klare sig, mens andre bliver afhængige af stoffer, og sniffer fx lim. Jo længere tid et barn lever på gaden, jo sværere er det at hjælpe barnet væk fra det hårde miljø. 

På vores 13 Community Centre i slumområderne, i Kolkata og Howrah, samarbejder vi med lokale frivillige og myndighederne for at skabe en bedre fremtid for børn, der lever i slummen. Udover at tilbyde børnene og deres familier basale ydelser og adgang til sundhed, tilbyder vi kurser, der hjælper børn med at blive klar til at gå i skole. Efter ca. 12 måneder er de klar til at begynde i skole, men vi slipper dem ikke: vi fortsætter med at tilbyde dem hjælp til det sociale og faglige i form af lektiehjælp og fritidsaktiviteter.

I 2020, da skolerne i Indien lukkede ned, som følge af pandemien, igangsatte vi et tutoringprojekt for børn og unge, der ikke har adgang til skolehjælp eller online undervisning. I små grupper modtager de undervisning i forskellige fag, af uddannede undervisere. Dette sikrer, at de ikke kommer for langt bagud, mister motivationen, og ender med at droppe helt ud af skolen. Derudover tilbyder vi computertræning til børn og unge, for at udvikle deres teknologiske og kommunikative evner, samt forbedrer deres fremtidige uddannelses- og jobmuligheder.

På vores Community Centre har vi også fokus på at skabe opmærksomhed og bevidsthed omkring forskellige sundhedsproblemer – både fysiske og psykiske – gennem health camps, uddannelse, rådgivning, gruppemøder og workshops. For kvinder og piger i slummen, er der mange vanskeligheder forbundet med at have menstruation. Udover det sociale stigma, de oplever, er slummens toiletfaciliteter så kummerlige, at ordentlige hygiejneforhold, adgang til bind, og mulighed for privatliv er stort set ikkeeksisterende. Som et initiativ til at modvirke disse forhindringer bygger vi “Woman Friendly Toilets” i slumområderne, der tilbyder et rent og hygiejnisk miljø, der bidrager til kvinder og pigers sundhed, hygiejne og privatliv.

På vores projekter, i de forskellige slumområder, arbejder vi tæt sammen med lokalsamfundene, gennem lokale klubber og Change Agents. Dette sikrer en stærk og bæredygtig udvikling, som ikke kun gavner de personer, der er direkte involveret i vores projekter, men hele lokalsamfund. Når lokale kræfter inddrages, og bidrager til den positive udvikling i lokalsamfundet, er der større sandsynlighed for, at forandringerne bliver langvarige, da de lokale beboere tager ejerskab og ansvar for at løfte og udvikle fællesskabet. Dette sikrer også, at udviklingsarbejdet ikke er afhængigt af vores konstante tilstedeværelse, men fortsætter gennem de mennesker, der bor i slummen.

2023 i tal

0

Børn indskrevet i skoleforberedende kurser

0

Individuelle og gruppe terapisamtaler afholdt af vores counselling team for børnene i slummen

0

Hygiejnebind er blevet købt via automatier i vores nyligt opførte kvindevenlige toiletter

Bliv medlem af LittleBigHelp

For 50, 200 eller 500 kr. om året kan du blive medlem af LittleBigHelp. 

Som medlem er der ingen forventninger til dit engagement, men du hjælper os både med at sikre en vigtig støtte fra Kulturstyrelsen og bidrager direkte til vores indsats for udsatte børn og familier i Indien.

Den Lille Danmarksindsamling

På vores projekter tjener kvinderne i gennemsnit 359% mere, når de har færdiggjort en af vores erhvervsuddannelser, end de gjorde før de startede. 

Tryk på linket, læs mere om hvorfor det er så vigtigt at vi støtter kvinderne i slummen i Indien og vær med til at gøre en forskel.

Mangler du en jule- eller mandelgave?

Giv en af vores gaver og giv den måske vigtigste gave – en forandring af liv.  

På linket nedenfor kan du se vores tre forskellige gaver til 250 kr, 500 kr. og 845 kr. 

GIv et bidrag til vores festDiwali på lørdag d. 4. nov.

På lørdag slår vi dørene op til dette års FestDiwali og selvom du ikke har nået at få en billet, kan du stadig støtte vores arbejde. 

Tryk på linket, giv et bidrag og vær med til at gøre en forskel.