Hvad er et gadebarn?
Og hjælper vi dem i LittleBigHelp?

Der findes flere forskellige elementer og definitioner, der kan overvejes, når man vurderer om et barn er et "gadebarn".

En af dem er, at “barnet har brug for gaden for at leve og/eller arbejde, enten alene eller sammen med andre børn eller familiemedlemmer”. En anden er “at børnene har en stærk tilknytning til offentlige steder (gaden, markedet, togstationer)”. Læs evt. mere om vurderingen her. 

I LittleBigHelp ser vi oftest familier, som bor i små skure i slummen, men møder også nogle, der bor under en teltdug. Flere lever eksempelvis af at tigge og vi ser rigtig mange børn på togstationer. Mange børn passer sig selv i slummen, inden vi har startet skoleforberedelse, hvor børnene kan komme dagligt.
 
Men hvis vi skal være helt ærlige, så er det vigtigste for os faktisk ikke om et barn kan blive anerkendt som et gadebarn eller ej. LittleBigHelps formål er at hjælpe og styrke alle udsatte børn i slummen i Kolkata til at få et bedre liv. 
 
I mange tilfælde kan vi gøre det gennem vores Community Centres, hvor vi tilbyder et alternativ til gaden og børnearbejdet. Det kræver oftest noget overbevisning af børnenes familie og et tillidsforhold, der skal bygges op til børnene. Rigtig mange børn kommer på vores Centres, for derefter at blive indskrevet i den lokale skole, hvor vi hjælper dem til at gennemføre folkeskolen.
Så er der tilfælde, hvor familien har det så svært, at vores hostels er den bedste løsning. Det kan være, at familien eller barnet har boet på gaden, men det kan også være en familie i slummen, som ikke har mulighed for at dække barnets basale behov som mad og beskyttelse. Vi tror på, at børn har det bedst sammen med deres familier, og derfor kommer børnene kun på vores hostels, når vi ser, at familiens situation ikke kan forbedres inden for en kort periode.
 
Om vi svarede på vores egne spørgsmål, kan du hjælpe med at vurdere, men en endnu vigtigere måde at hjælpe på, kunne være ved at støtte vores arbejde. Det kan du gøre ved f.eks. at give en donation på MobilePay 56499 eller blive sponsor af vores hostels. 

Blev sponsor for et af vores to hostels for kun 175 kr. om måneden og giv udsatte børn et kærlig hjem

Bliv medlem af LittleBigHelp

For 50, 200 eller 500 kr. om året kan du blive medlem af LittleBigHelp. 

Som medlem er der ingen forventninger til dit engagement, men du hjælper os både med at sikre en vigtig støtte fra Kulturstyrelsen og bidrager direkte til vores indsats for udsatte børn og familier i Indien.

Den Lille Danmarksindsamling

På vores projekter tjener kvinderne i gennemsnit 359% mere, når de har færdiggjort en af vores erhvervsuddannelser, end de gjorde før de startede. 

Tryk på linket, læs mere om hvorfor det er så vigtigt at vi støtter kvinderne i slummen i Indien og vær med til at gøre en forskel.

Mangler du en jule- eller mandelgave?

Giv en af vores gaver og giv den måske vigtigste gave – en forandring af liv.  

På linket nedenfor kan du se vores tre forskellige gaver til 250 kr, 500 kr. og 845 kr. 

GIv et bidrag til vores festDiwali på lørdag d. 4. nov.

På lørdag slår vi dørene op til dette års FestDiwali og selvom du ikke har nået at få en billet, kan du stadig støtte vores arbejde. 

Tryk på linket, giv et bidrag og vær med til at gøre en forskel.